5.Nesahejte hned po lécích: Zde je 18 onemocnění a potraviny, které je léčí
Mnozí z nás jsme si zvykli, že na každé onemocnění hned saháme po lécích. Existuje dokonce obecná představa, že ke každé nemoci je přiřazen nějaký farmaceutický přípravek.
Zapomínáme přitom, že mnohé běžné potraviny dokáží vyléčit různé druhy onemocnění. Je třeba je jen znát a vědět, kdy je použít.
Dnes vám proto ukážeme 18 druhů zdravotních problémů a k nim přiřazené ovoce a zeleniny, které je dokáží zmírnit a nejednou i zcela vyléčit.
1) Rýma - mrkev, ananas, zázvor, česnek
2) Deprese - mrkev, jablko, špenát, červená řepa
3) Bolest hlavy - jablko, okurka, kapusta, zázvor, celer
4) Cukrovka - mrkev, špenát, celer
5) Žaludeční vředy - zelí, mrkev, celer
6) Astma - mrkev, špenát, jablko, česnek, citron
7) Vysoký krevní tlak - červená řepa, jablko, celer, okurka, zázvor
8) Artritida - mrkev, celer, ananas, citron
9) Detox ledvin - mrkev, červený meloun, okurka, koriandr
10) Ledvinové kameny - pomeranč, jablko, červený meloun, citron
11) Oči a zrak - mrkev, celer
12) Stres - banán, jahody, hruška
13) Zácpa - mrkev, jablko, čerstvá zelí
14) Únava - mrkev, červená řepa, zelené jablko, citron, špenát
15) Alkoholová opice - jablko, mrkev, červená řepa, citron
16) Paměť - granátové jablko, červená řepa, hrozny
17) Nervozita - mrkev, celer, granátové jablko
18) Špatné trávení - ananas, mrkev, citron, máta
Převzato z https://prirodajelek.cz
Potraviny,
které pročistí vaše
cévy přírodním
způsobem.
Zde je seznam
Existuje několik obzvláště prospěšných potravin na zprůchodnění a čištění cév od nánosů cholesterolu a tuků.
Pročišťováním krevních cév tak účinně zabráníte vzniku aterosklerózy. Jde o vážné onemocnění, které může vést k selhání srdce, infarktu či mozkové mrtvici.
Ryby
Jak zjistila studie na Univerzitě v Southamptonu, ryby a obzvláště tuňák a losos, jsou vysoce účinné při prevenci ucpávání cév díky svému obsahu omega-3 mastných kyselin.
Tyto látky brání oxidaci cholesterolu, ukládání nánosů v cévách a tvorbě krevních sraženin.
Špenát
Špenát je velmi bohatý na kyselinu listovou a draslík. Tyto dvě látky jsou extrémně nápomocné při předcházení vysokého krevního tlaku.
Kromě toho, špenát zabraňuje tvorbě nadměrného cholesterolu a chrání před srdečním selháním z dlouhodobého hlediska.
Je také bohatý na lutein - látku, která chrání před věkem podmíněnou makulární degenerací očí.
Česnek
Zdravotní účinky česneku při předcházení více druhů onemocnění, zejména vysokého krevního tlaku a nemocí srdce, jsou známé již dávno.
Několik studií v současnosti potvrdilo, že česnek je prospěšný především proti kornatění tepen (ukládání vápníku).
Brusinková šťáva
Na pročištění arterií od nánosů a cholesterolu stačí vypít jen 3 sklenice brusinkové šťávy za týden.
Jedinečné léčebné účinky brusinek pocházejí z jejich vlastnosti zvyšovat schopnost buněk absorbovat a spalovat tuk na produkci energie.
Spalováním tuku v buňkách se brání jeho ukládání v cévách.
Olivový olej
Vynikající účinky olivového oleje v souvislosti s prevencí cholesterolu byly potvrzeny několika studiemi.
To, co tento olej dělá obzvláště přínosným, je jeho vysoký obsah mononenasycených kyselin, které dokáží vyčistit arterie od nahromaděného špatného LDL cholesterolu.
Rajčata
Rajčata mají v sobě velké množství lykopenu. Ten je podle jedné korejské studie speciálně vhodný pro předcházení hrubnutí a tuhnutí tepen.
Jiné studie potvrdily, že ženy, které pravidelně konzumovaly rajčata jsou méně náchylné na kardiovaskulární onemocnění.
Ovesné vločky
Ovesné vločky obsahují vlákninu, která brání tvorbě cholesterolu.
Podle studií, 1 a půl až 2 sklenice (300 až 400 ml) vloček denně dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi až o 20%.
Toto číslo může znamenat rozdíl mezi užíváním a neužíváním léků na cholesterol, které mívají mnoho nebezpečných vedlejších účinků.
Granátové jablko
Granátové jablko je extra bohaté na antioxidanty. Jde o jedno z nejlepších ovocí na prevenci kornatění tepen.
Omezováním množství cholesterolu v krvi snižuje poškození cév a předchází procesu aterosklerózy.
Kiwi a ananasový meloun
Důkladně pročistit arterie dokážete i tím, pokud budete konzumovat 200 gramů ananasového melounu a kiwi denně.
Tyto druhy ovoce jsou bohaté na antioxidanty, které mají extrémní přínos pro snižování hladiny špatného LDL cholesterolu v krvi.
Hroznové víno
Hroznové víno obsahuje bioflavonoidy resveratrol a quercetin bránící oxidaci cholesterolu. Tím se efektivně snižuje ukládání nánosů na stěnách krevních cév.
Hrozny také snižují riziko onemocnění srdce a riziko tvorby krevních sraženin.